torsdag 7 juni 2012

Snart sommarledigt....

Veckor och månader går så fort....tyckte jag nyss betalade hyran för lokalen, men nu var det dax igen.
Denna gång betalade jag 3 hyror så nu slipper jag att fundera på sånt när jag är i Sverige. Nu gjorde jag klart för ägarinnan att hon själv får ta hand om Mä Thakian....för jag kommer inte att vara där och se till så hon får vatten och frukt på nästan 2 månader. Moew och tjejerna kommer säkert att vara där då och då och se till lokalen....men de är ju inte så förtjusta i Anden så henne tar de inte hand om.jag hade inte berättat för någon att jag skulle ner till lokalen häromdagen....men nu är jag så känd så djungeltelegrafen ser till att  sprida det snabbt. När jag var på väg att lämna stället så dök Nän och Ploy upp
de hade hört att jag var där......lilltjejen har hunnit bli 4 månader nu och får så mycket kärlek och omvårdnad
så hon mår så bra. Varje gång vi ses frågar jag om barnvagnen de fick av snälla svenskar.....och varje gång får jag samma svar....hon är så liten så hon trillar ur den!! Ja, ja vem kan säga vilket som är bäst.....vagn eller att bli buren?


Nän är så stolt över sin lilla tjej.....Nän har börjat att studera igen, varje söndag har hon lektioner som hon bekostar med pengar hon tjänar på att göra Häng På galgar.
När hon studerar så tar Näns mormor hand om barnen.

Ploy och Nän var på väg hem till Moew för att hjälpa till och bära bort....bråte efter byggnationen. Nu är rummet alltså färdigt....det blev jättefint. Moew och hennes döttrar har målat det PINK... förstås. Just nu ser det inte ut som det ska användas till Homestay....för döttrarna har occuperat nya rummet men jag är säker på att om det dyker upp en möjlighet att hyra ut, så får flickorna flytta in i Moews rum igen.Den lille spjuvern.....ni kanske känner igen honom från filmen, han höll show för oss alla.
Eeg, hans storebror underhöll på trummor och lillkillen dansade....flickorna hade finaste kläderna på det var ju helgdag i måndags då man firade Buddas födelse 


Jag vet att det är tokigt.....men jag gör det ändå, åker mc-taxi. Blev lite snopen när detta ekipage erbjöd
mig skjuts.....inte så vanligt att man ser en "riktig" motorcykel bland alla små vespor.
Dessa mc resor kortar min restid 2-3 ggr jämfört med taxi....inte för att de kör snabbare utan för att de "tråcklar sig  förbi" överallt. ja ok då...lite snabbare kanske de kör också ;)

5 kommentarer:

 1. Tack för titten - följer din blogg med både glädje och intresse!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Nän har verkligen anledning att vara stolt över sin lilla tös - vad stor hon har blivit sedan vi "sågs"! Och att bli buren är nog ganska mysigt tror jag......
  Ta det försiktigt i trafiken! Kram!

  SvaraRadera
 3. Riktigt, riktigt kul att få text och bilder fr Klong Toey igen! Tänker på Nän och vad hon använder sin HÄNG PÅ lön till. Säkert en kanoninvestering! Och vad söt hennes nu lite större knytte är!

  SvaraRadera
 4. Ta med dig värme hem till midsommar. Vi är trötta på kylan nu. Vi ses i Årset/Gudrun

  SvaraRadera
 5. Hej Bangan!!
  Vilken fin liten tjej Nän har!! Bra att hon utbildar sej..
  Men Annika..du åker väl inte utan hjälm!?!

  Ses snart...välkommen hem!!

  kramelikram

  SvaraRadera