söndag 20 oktober 2013

Storbrand i slummen

Moew ringde mig i lördags kväll och med darrig röst berättade hon att ett stort område av slummen stod i lågor. Området där det brann ligger inte i närheten av vår lokal och ingen av tjejerna som gör galgar bor inte heller i det området.  Det känns så otroligt sorgligt att de som redan har det fattigt och knapert ska drabbas så hårt....nu har de inget om de inte lyckat få med sig något ut ur husen.

 
brandmän försöker släcka branden från motorvägen som går over slumområdet.

 
Det var ungefär 200 personer som blev hemlösa när ett 50-tal hus brann.
I Bangkok Post skriver man att det antagligen  var en man som hade bråkat med sin hustru, som kastat in bensin och tänt på deras hus.

 
Husen i slummen ligger vägg i vägg....och många av husen har bara tunna plywoodplattor som väggar.

 
Nu får vi se vad som kommer att hända....kommer dessa familjer att få bygga upp nya hus på samma plats igen? Eller kommer detta kanske bli början till att detta stora slum-område börjar rensas upp ....och dess invånare får hjälp till ett nytt boende som både är legalt och tryggare.
 
Bilder från Bangkok Post och Klong Toey Community Centre
 
 

2 kommentarer:

  1. Eländes, elände. Nästan overkligt, när man ser bilderna, att ingen skadades eller avled. Hoppas att det är så! Hoppas också att det löser sig till det bästa för alla de 200 drabbade, som nu är hemlösa.

    SvaraRadera
  2. Fruktansvärt. Men tur i oturen att det inte var i närheten av er eller hem för dina elever och Galgprojektets tjejer. Eld är förödande, men en nödvändighet för att laga mat osv. Vi här lever med brandväggar och regler hur man får bygga och hur nära man får bo sin granne. Förstår att nöden inte har någon lag, men tragedin blir så stor för så många.......brandsäkerhet bör nog finnas på ert schema.

    SvaraRadera