torsdag 5 december 2013

massage för trötta händer

Många av kvinnorna som gör galgar klagar över att de har värk i händer och axlar. Inte alls konstigt eftersom det krävs att de tar i ordentligt när galgarna ska lindas så de blir både starka och snygga. Khun On som säkerligen gjort minst 10.000 galgar sen hon började har bitit ihop och fortsatt jobba för att försäkra sig om att hennes söner i framtiden ska få den utbildning de behöver.
Wasana, (som allt starade med) gör inga galgar alls eftersom det är så jobbigt och hon behöver sina krafter till att ta hand om Fon.

Så Moew och jag har åkt runt och kollat några olika massageställen som ligger nära området vi håller till i. Vi hade tänkt oss att köpa 30 min massage för axlar och hander, men ingen ville sälja mindre än 1 tim pass....så så fick det bli.
Vi fixade egna små presentkort som nu ska delas ut bland de kvinnor som känner att de behöver massage. Jag hoppas detta lönar sig längden....arbetsskador vill vi undvika om det går.

När vi levererade Ploys sängar....så fick jag chansen att få gosa lite med denna lilla tjej. Ploys 3-månaders systerdotter....mamman är bara 16 år och har egentligen försvunnit ut ur familjens liv för flera år sedan men nu har hon lämnat in sitt barn så att familjen får ta hand om flickan.  Själv har hon inga planer alls på att leva ett vanligt familjeliv utan fortsätter som innan med uteliv och droger. Tragiskt men för den lilla tjejen tror jag ändå att detta är det bästa just nu.För några veckor sedan hjälpte vi till att "lösa ut" en nyförlöst mamma och hennes baby från sjukhuset. De hade själva inga pengar så pappan var helt desperat när han kom och bad oss om hjälp. Nu är familjen hemma men problemen fortsätter, de är stort behov av pengar. Mamman är psykiskt sjuk och frågan är hur länge hon får behålla barnet, jag tvivlar på att hon har förmåga att ta hand om den lilla. Igår kom paret till oss för att höra om tjejen kan få börja göra galgar. Vi sager sällan nej utan försöker hjälpa om vi kan. Men i det skick tjejen nu befinner sig finns inte en chans att hon kan göra galgar...Så vi hoppas vi kan få henne att komma till lokalen 1-2 tim om dagen och ta med sig babyn så kan vi säkert hitta små enkla jobb till henne samtidigt som Moew och Ploy kan stärka henne i rollen som mamma. Men som sagt....först måste hon ska ta sig till Hang On lokal och först då kan vi börja stötta.

8 kommentarer:

 1. Föredömligt utökat arbetsområde med Personalvård och Socialvård. Det blir jämnt lopp mellan dig och Susanna vad gäller Årets Svenska Företagsledare i Klong Toey.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bugar och tackar....å jobbar vidare. Hoppas vi kan knipa hem samma utmärkelse nästa år också ;)

   Radera
 2. Jag håller med föregående talare! Fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack A-M,
   när kommer ni till värmen??

   Radera
 3. Lilla mamman och beban! Så fint att du kan hjälpa dem. Och fortsätter med det! Känns fantastiskt att veta att varje sålt Hang On set har betydelse!!! Hos Boutique Sandra har jag lämnat galgar idag (igen)! Extra roligt när jag kommit hem i stormen och läser vad du gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas vi kan göra lite för dem....men det vet vi ju inte förrän vi kan få mamman att komma.
   Åhh....vad jag är glad att du är en sån eldsjäl för HoH. Men måste du ge dig ut och slåss med Sven för att leverera galgar ända till Mölndal??? jag blir orolig. Attans snygg du är I mössan förresten :)

   Radera
 4. Myssen är go!!! Och stormen hade inte brutit ut när jag åkte. Och jag hade fler ärenden än HoH-leverans. Inte minst skulle jag hämta julens skinkor hos Kenneth. Där hade de griljerat en och bjöd sina kunder att provsmaka! Supergod..lovar!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skinka är inget för mig....inte mer än de jag sitter på ;)

   Radera