lördag 7 december 2013

Mc i Bangkok

Medan Moew och hennes familj är uppe i Chiang Mai över denna långhelg så har jag "passat på" att ta hand om hennes motorcykel. Min frustration på taxichaufförerna som envetet vägrar att köra på taxameter och dessutom är livrädda för att behöva köra in på vägarna i slummen, har gjort att jag numera ofta tar en mc-taxi istället. Ja, jag vet att många tycker det är idiotiskt men om jag ska hålla på att åka ner till "70 rai" varje dag så gäller det att det går någorlunda smidigt.


Att åka bak på mc är mycket värre än att köra....det har jag redan konstaterat. Jag har dessutom hittat väldigt bra genvägar som är i stort sett otrafikerade....jag kör genom Tobaksmonopol området som ligger mellan Sukhumvit och Rama 4....så är det bara en kort sträcka med mycket trafik. Något som också är en klar fördel med att köra själv är att jag faktiskt kan lassa på en hel del galgar både framför mig och bakom mig....fast jag måste nog hitta en snyggare metod att fästa väskan bakom mig med...tygremsorna igår fick bli en nödlösning! Och frågan är om jag inte ska investera i en egen begagnad mc....körkort har jag ju faktiskt redan!!

 
Idag tar vi det lungt....Hugo har åkt på skolresa till norra Thailand och Lukas har fått flytta in istället. Hans matte hinner inte med honom eftersom det är mycket med Jansons, skinka och ris a la malta i dag då F.A.B :s stora julbord går av stapeln. Så då får det duga med mig...extra matten!
 


Moew och hennes familj var oroliga för att frysa då de skulle ända till Chiang Mai. Så jag frågade runt i svenskkollonin om någon hade varma kläder att skänka....jodå, två stora påsar med kläder lämnade Kerstin A  sånt som hon och döttrarna inte längre behövde och som passade perfect till Moews tjejer.  Annars är det en vans bröllop som lockat iväg familjen på denna långa resa.

9 kommentarer:

 1. MC i Bangkok - oj! Ta det lugnt och försiktigt....

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Med den lasten ser du ut att smälta in bra i den övriga gatubilden ;) Kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta foto tog en granne precis utanför mitt hus....då äventyret nästan var över!

   Radera
 4. Så våglig du är...MC klär dig dock, i synnerhet m alla galgar överallt :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att köra "moppe"...tycker det mer liknar en svensk moped än en motorcykel....om man inte ökar farten allt för mycket. Perfect att kunna k;ra runt med galgkassar istället för att behöva kånka upp dom på skytrain när taxigubbarna tjurar!

   Radera
  2. Det vore väl häftigt att ha en mc som du roddar över själv och oberoende av våghalsiga taxichaufförer. en fin julklapp eller hur /kram netta

   Radera
 5. Thailändsk vintergarderob innehåller mer än de stickade mössorna. Och är ett måste på högre altituter. Minns en gång i köldhålet Ang Khan, där thai, klädda likt inför en polarfärd värmde sig vid en öppen eld och stora mängder whisky. Den värmande drycken blev jag också bjuder på. Fast det hjälpte föga nästa morgon då det var 3(!) grader bara. Kallt med shorts och t-shirt tills solen kom fram.

  SvaraRadera